4.02.2012

Як Green Grey у «Метро клубі» таланти шукали і українською співали

У рамках конкурсного регіонального відбору фестивалю Summer Sound Griboffka International Music Fest’12 у львівському «Метро клубі» відбувся концерт легенди 1990-х - гурту Green Grey. «Сіро-зелені» музичні хулігани відгриміли з годинною програмою, якій передувало прослуховування молодих гуртів.
- Цього року стартує уже другий сезон фестивалю у Грибовці, - розповів на прес-конференції продюсер фесту «Summer Sound» Сергій Корзаченко. - Готуємо для гостей багато сюрпризів. Тримісячне музичне дійство відбуватиметься на території радянського курорту Кароліно-Бугаз, 10 кілометрів від Одеси. Там красиво, чисто, величезний пляж, який ми назвали «Європа», одне слово, там є все для фестивалю, плюс - цей відпочинок по кишені усім. Фестиваль мультижанровий: будуть тижні рок, поп, денс, елекронних, хопових напрямків музики… Запланований тиждень сміху від КВН за участі 150 команд. Зірки першого ешелону, світової слави діджеї такі як Ferry Corsten, dj Сhakі….

Львів став уже третім, але не останнім містом, де організатори фесту спільно з Green Grеу  шукали надію майбутнього української сцени.

- Сьогодні засилля «фабричної» музики агресивно зростає, - стверджував Андрій «Дизель» Яценко. Весною цей процес з «фабрикування» зірок ще посилиться завдяки різним шоу. Ми ж отримали понад півтора тисячі заявок на участь у фесті від молодих гуртів, які не мають виходу на телебачення, радіо, велику сцену… Тому ми вирушили у тур, аби почути їх «на живо», знайти нові свіжі перспективні імена і допомогти їм. 28 травня на телеканалі М1 у прямому ефірі відбудеться марафон гуртів-переможців наших відбіркових турів, за результатом голосування якого кращі з кращих влітку виступатимуть на великій сцені Грибовки.
…На львівському «розігріві» у «сіро-зелених», за результатами попереднього голосування, що відбувалось на офіційній сторінці спільноти фестивалю (http://vk.com/griboffka), пощастило виступити львівському «Гаврику» та рівненському «Фаренгейту».  Котра з двох банд отримає квиток до Києва, а згодом фестиваль у Грибовці та шанс виступити на одній сцені з зірками світової величини - визначить нове голосування-двобій.
Тим часом хлопці з Green Grey не перестають дивувати. Окрім нової dubstep програми, хітів з альбому «Емігрант», а також композицій, які свого часу займали топові місця у чи не єдиному на той  час теле- хіт-параді «Території А» - «Под дождем», «Мазафака», «Аргументы и факты», того вечора «сіро-зелені» заспівали ще й українською. А точніше переспівали «Моральний кодекс» піснею «Шукаю тебе»… 

Але ніщо так не розворушило публіку, як нотки з минулого 15-річної давності. Народ увійшов в ностальгічний раш. Танцювали, скакали, хаєром махали, стінка на стінку ходили, слемились, словом, усе в кращих традиціях відриву на  рок-концертах... Звісно виходу «на біс» публіка вимагала не менш енергійно. «Сплавивши» зі сцени знаменитого MC Matsu хлопці ще раз повернулись до нового репертуару  – пісню «Знаєш» Green Gray присвятили усім дівчатам…
А на завершення вечора з фестом Summer Sound Griboffka International Music Fest’12 за діджейський пульт стали «Кассетные мальчики» - діджейський дует, що ще кілька годин тішили публіку шкільними рок-, поп- та реп-хітами 1980-1990-х, які відтворювали з аудіокасет…

Відео з прес-конференції з організаторами фесту Summer Sound Griboffka International Music Fest’12 тут

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Disqus for Metro Club Lviv